Sağlığınızı olumsuz etkiliyorlar! Görünüşte zararsız olan 7 davranış

İşte sağlıklı bir yaşam sürmenizi gizlice engelleyen 7 davranış

PARMAK ARASI TERLİK GİYMEK

Ayak parmaklarınız parmak arası terlikleri açık tutmak için aşırı derecede bükülür ve mantar enfeksiyonlarına daha fazla maruz kalır. Ayrıca kaval kemiği atelleri ve kas ağrılarına da sebep olabilir.

DİŞ FIRÇALAMA SONRASI GARGARA

Gargarayı yalnızca yemek yedikten sonra veya dişlerinizi fırçalamadan önce kullanın. Dişlerinizi bununla çalkaladığınızda, mikropları çeken düşük konsantrasyonlu florür için yüksek konsantrasyonlu florürü durulamış olursunuz. Sonunda bu alışkanlık diş çürümesine yol açacaktır

DAR KOT PANTOLON GİYMEK

Dar kot pantolonlar kan akışını azaltır ve kaslarınızın daha fazla oksijene ihtiyaç duymasına neden olur . Dar kot pantolonlar aynı zamanda pamukçuk gibi mantar enfeksiyonlarına da yol açar . Ayrıca daha sık idrara çıkmaya ve hatta mesane zayıflığına neden olurlar.

YATAKTA UZANIRKEN KİTAP OKUMAK

Yatarak okuduğunuzda gözleriniz yukarıya odaklanmak ve rahatsız edici bir açıyı uzun süre korumak zorunda kalır. Bu rahatsızlık, bulanık görme ve baş ağrılarına neden olur .

ODA SPREYLERİ KULLANMAK

Çoğu sprey, kokuları nötralize eden zararlı kimyasallar içerir. Bunlar aynı zamanda potansiyel alerjenler ve çevresel toksinlerdir. Yapay kokuların sık kullanımı akciğer hasarına ve astıma neden olabilir .

ELLERİNİZİ YÜZÜNÜZE YASLAMAK

Yüzünüzü çok temiz olmayan elinize koymak sivilcelere ve mikropların yayılmasına neden olabilir . Ayrıca kötü bir oturma pozisyonunda bulunuyor olabilirsiniz. Başınızı desteklemek daha uzun süre oturmayı daha rahat hale getirdiğinden bunu fark etmeyebilirsiniz. Böylece omurganız yanlış pozisyona uyum sağlar ve bunun sonucunda duruşunuz kötüleşir.

SİVRİ UÇLU AYAKKABI GİYMEK

Sivri burunlu ayakkabılar dışarıdan harika görünür ancak içeriden ayaklarınızı mahveder. Parmağın doğal olmayan şekilde hareket etmesi ayak sağlığı açısından tehlikeli olabilir. Ayrıca çoğunlukla üçüncü ve dördüncü ayak parmakları arasında sinir iltihabına da neden olabilirler.

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir