Yozgat’ta Soğan Hasadı İmece Usulüyle Yapılıyor

Yozgat’ın Çekerek ilçesinde mor ve sarı soğan hasadı yapan üreticiler imece usulüyle işçi maliyetinden, makine ile de zamandan tasarruf ediyor.

Çekerek ilçesine bağlı Arpaç köyü Kahyalı mezrasında soğan hasadı hummalı şekilde sürüyor. Üreticiler 10-15 kişilik gruplar halinde hasat yapıyor. Hem geleneksel yöntemlerin hem de makinenin kullanıldığı hasatta işler daha pratik hale geliyor. Soğanlar topraktan özenle sökülüyor, makinede ayıklanıyor ve çuvallara doldurularak satışa hazırlanıyor. Soğan sökümünden geride kalan kökleri yiyen hayvanların da besinleri çeşitlenmiş oluyor. Yaz kış demeden ekmeğini topraktan çıkaran köylüler yoğun emek sarf ediyor.

“Söktüğümüz soğanlar Osmaniye’ye gönderiliyor”

“Tarlada soğan fiyatı 7-8 lira”

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi
Author: admin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir