Virüse geçit vermeyen yeşil mandalina! Ekşisine aldanmayın, boğazdaki yangını söndürüyor

Yeşil Mandalinanın Sağlık Faydaları

Yeşil mandalina genellikle olgunlaşmamış halde tüketilmez, ancak bu meyvenin sunduğu sağlık faydaları şaşırtıcı olabilir. Yeşil mandalina, olgun haliyle karşılaştırıldığında daha düşük şeker içeriğine sahiptir ve yoğun vitaminlerle doludur. Ayrıca, yeşil mandalina sadece düşük şeker içeriğiyle değil, aynı zamanda lif, vitamin ve mineral açısından da zengindir. Olgunlaşmadan toplandığı için cilt sağlığından sindirime kadar birçok alanda fayda sağlayan aktif bileşenleri daha yoğun bir şekilde içerir.

Daha Fazla C Vitamini

Yeşil mandalina, olgunlaşmamış olmasına rağmen yüksek miktarda C vitamini içerir. C vitamini, bağışıklık sistemi için önemlidir ve serbest radikallere karşı vücudu korur. Ayrıca cilt sağlığını iyileştirerek parlak ve sağlıklı bir cilt görünümüne yardımcı olur.

Daha Az Şeker, Daha Fazla Lif

Yeşil mandalina, turuncu mandalinadan daha az şeker içerir. Bu özelliği sayesinde şeker tüketimini azaltmak isteyenler için uygun bir seçenektir. Aynı zamanda lif açısından zengin olduğundan sindirim sistemi ve bağırsak sağlığına fayda sağlar.

Virüslerle Savaşır

Yeşil mandalina, olgunlaşmış mandalinadan daha fazla su ve aktif bileşen içerir. Bu aktif bileşenler, virüslere karşı etkilidir ve uzmanlar haftada en az 4 adet tüketilmesini önerirler.

Boğaz Ağrısına İyi Gelir

Boğaz ağrısı veya bademcik şişmesi yaşayanlar için yeşil mandalina tüketmek önerilir. Uzmanlar, bu sorunları hafifletmede etkili olabileceğini belirtiyorlar.

Daha Fazla Potasyum

Yeşil mandalina, potasyum açısından zengindir. Potasyum, kalp sağlığını destekler ve kan basıncını düzenleyerek kalp rahatsızlıklarının riskini azaltır. Aynı zamanda yüksek potasyum içeriği, kan damarlarının sağlıklı kalmasına yardımcı olur.

Daha Parlak ve Genç Bir Cilt

Yeşil mandalinadaki C vitamini ve antioksidanlar, daha sağlıklı ve genç bir cilt sağlar. Bu bileşenler, ince çizgileri gidermeye, cilt tonunu dengelemeye ve ciltteki iltihapları önlemeye yardımcı olabilir.

Related Posts

Dr. Şen: Akciğer kanseri ölüme neden olan hastalıklar arasında altıncı sırada

Dr. Şen: Akciğer kanseri ölüme neden olan hastalıklar arasında altıncı sırada

“Midesini üşütmüştür, geçer” demeyin! Özellikle 5 yaş altındaki çocuklar için çok riskli

Çocukluk çağında sık karşılaşılan ve halk arasında “mide üşütmesi” olarak bilinen gastroenterit, bir başka deyişle bağırsak enfeksiyonu, çocuk acil servis başvurularında ilk sıralarda yer alıyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Muhammed Sami Tufan, hastalık hakkında önemli bilgiler verdi.

Uzmanlar uyardı: Kene kesinlikle elle çıkartılmamalı

Medipol Acıbadem Bölge Hastanesi’nden Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Hüsrev Diktaş, yaz aylarında artan kene temaslarının ciddi enfeksiyonlara yol açabileceğini belirterek, kene ısırıklarında en yakın sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğini bildirdi.

Dünyada ve Türkiye’de hızla artan tehlike: Obezite

Genel Cerrahi ve Gastroenteroloji Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Cemalettin Aydın, hem Türkiye’de hem de dünyada obezite oranlarının hızla arttığına dikkat çekerek, bu artışın altında yalnızca yanlış beslenme değil, modern yaşamın dayattığı tüketim alışkanlıklarının ve teknolojik bağımlılıkların yattığını söyledi.Prof. Dr. Aydın, obezitenin nedenlerine, yaygınlık oranlarına, tedavi yaklaşımlarına ve cerrahinin rolüne ilişkin önemli bilgiler verdi.

Sağlık Bakanlığı’ndan ‘Annelik Yolculuğu’ uygulaması: Bir hafta sonra devreye girecek uygulamada gebelikten lohusalığa tüm süreçler yer alıyor

Sağlık Bakanlığı, kadın ve çocuk sağlığını merkeze alan ‘Annelik Yolculuğu’ mobil uygulaması geliştirdi. Bir hafta sonra devreye girecek uygulama, gebelikten doğuma, lohusalıktan 0-2 yaş bebek gelişimine kadar olan tüm süreci ele alarak, kadınların ve ailelerin sağlık hizmetlerine etkin ve güvenli biçimde erişimini dijital ortamda mümkün kılıyor.

“Zona aşısı, kalp krizi ve felç riskini azaltmada etkili olabilir”

“Zona aşısı, kalp krizi ve felç riskini azaltmada etkili olabilir”