Adana Lezzet Festivali’ne Şalgam Üreticilerinden Tam Destek
Adana, bu yıl 9. kez gerçekleştirilecek Uluslararası Adana Lezzet Festivali için heyecanla hazırlanıyor. Festival kapsamında şalgam üreticileri de büyük bir özveriyle çalışmalarını sürdürüyor.
10-12 Ekim tarihleri arasında Merkez Park’ta düzenlenecek olan festival, valilik, belediyeler, odalar ve sivil toplum kuruluşlarının işbirliğiyle organize ediliyor. “Kuşaktan Kuşağa” temasıyla gerçekleştirilecek olan etkinlikte, Adana’nın eşsiz lezzetleri tanıtılacak. Adana kebabı, ciğer, şırdan, bici bici gibi yöresel lezzetlerin yanı sıra coğrafi işaretle tescillenen Adana şalgamı da festivalde yer alacak.
Geçen yıl 800 bin kişinin katıldığı festivalde 500 bin şiş et ve 400 bin şişe şalgam tüketilirken, bu yıl katılımcı sayısının ve tüketim miktarlarının %50 artması bekleniyor.
İhlas Haber Ajansı muhabirine açıklamada bulunan Büyük Usta & Serfressh Şalgam Firması Gıda Mühendisi Sıla Satıcı, şalgamın festival ile daha geniş kitlelere ulaşmasının önemine vurgu yaparak, “Uluslararası Adana Lezzet Festivali, şalgamımızın dünyaya tanıtımı için son derece önemli bir platform. Havaların soğumasıyla birlikte mor havuçların hasadı başladı. Bu aylar, şalgamın en lezzetli zamanı. Kalite standartlarına uygun olarak ürettiğimiz doğal Adana şalgamını festival ziyaretçileriyle buluşturmanın heyecanını yaşıyoruz” dedi.
Festivalin 1 milyondan fazla ziyaretçi ağırlamasının beklendiğini belirten Satıcı, “Adana şalgamını en güzel şekilde sunmak adına yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Festival için hazırlıklarımız tüm hızıyla devam ediyor” şeklinde konuştu. – ADANA