Sağlıkta yeni dönem; muayene katılım payları 10 kat artırılırken, bazı raporlardan ücret alınacak

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nda Değişiklikler Yapıldı

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilen yeni kanun tasarısıyla, ayakta tedaviler için doktor ve diş hekimi muayenelerinde katılım payı 20 TL’ye yükseltildi. Yeni düzenlemelerle aile hekimleri tarafından verilen bazı sağlık raporları da ücretli hale getirildi. Bu değişikliklerle beraber, sağlık hizmetlerinin ticarileşmesine ve vatandaşların sağlık hizmetlerine erişiminde zorluklar yaşanacağı belirtiliyor.

Ayrıca, Cumhurbaşkanı’nın katkı paylarını on kata kadar artırma yetkisi de yeni düzenlemeyle dikkat çekiyor. Sağlık çalışanları ve tabip odaları, yapılan bu artışın hasta vatandaşlar için ağır bir mali yük oluşturduğunu ve ekonomik krizin faturasının halka kesildiğini belirtiyor. Türk Tabipleri Birliği yetkilileri ise, aile hekimlerinin sevk ettiği hastalar için muayene ücretlerinde yapılacak yüzde 50 indirimin, aile hekimlerine yönelik talebi artırarak randevu bulma krizini daha da ağırlaştırabileceğini ifade etti.

CHP Bursa Milletvekili ve Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Kayıhan Pala, ayakta tedaviler için katılım payının eskiden 2 TL iken şimdi 20 TL’ye çıkarıldığını ve bu durumun vatandaşlar için büyük bir mali yük oluşturacağını dile getirdi. Yeni düzenlemelerle beraber, ehliyet gibi bazı özel raporlar için de ücret alınacak ve toplanan bu ücretler döner sermayeye eklenecek. Aile hekimleri, mesai saatleri dışında da ücretli muayene yapabilecekler.

Komşularını Rahatsız Etti, Opera Yarışmasında Birinci Oldu

Güneş Uluçay, Türkiye’de opera sanatçısı olmayı anlattı

Related Posts

Uzmanından astım hastaları için iyi haber: “Biyolojik ajan tedavisi” acile başvuruları azaltıyor

Uzmanından astım hastaları için iyi haber: “Biyolojik ajan tedavisi” acile başvuruları azaltıyor

Şok diyet uyarısı: Hızlı kilo kaybı sağlığınızdan etmesin!

Yaz ayları yaklaşırken hızlı kilo verme isteği artıyor. Ancak uzmanlar, şok diyetlerin bağışıklık sisteminden kalp sağlığına kadar pek çok riski beraberinde getirdiğini vurguluyor.

Son yıllarda yenidoğan sünneti tercih ediliyor! Her bebek için uygun mu?

Doğum sonrası ilk 28 günü kapsayan dönemde gerçekleştirilen yenidoğan sünneti, son yıllarda ailelerin de tercihi. Çocuk Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Sinan Kılıç, operasyonun öncesi ve sonrası için ise dikkat edilmesi gereken hususlar olduğunu söylüyor.

Uzman: ‘Astım kadınları daha çok etkiliyor’

stımın herkeste ve her yaşta görülebileceğine dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Didem Özkan, ”Erişkinlerde astım görülme sıklığı yüzde 6-12, çocuklarda yüzde 6-15 oranında değişir. Kız çocuklarında ve kadınlarda daha fazla görülmektedir” dedi.

Bebeklerini sallayan, zıplatan ebeveynler dikkat: Hayati risk taşıyor!

Bebeklerini sallayan, zıplatan ebeveynler dikkat: Hayati risk taşıyor!

D vitamini deponuz boş kalmasın

D vitamini, kas ve kemiklerin dostu olarak bilinse de kalp-damar sisteminden belleğe bağışıklık sisteminden 
kanser riskini azaltmaya kadar vücuda çok yönlü fayda sağladığını vurgulayan İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Osman “D vitamini eksikliği ülkemizde yaygın bir sorun. Dolayısıyla ciddiye alınmalıdır” uyarısında bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir