Mercedes’ten menzil artıran çözüm! Güneş enerjili boya geliyor

Mercedes-Benz, Güneş Enerjisi Üreten Boya Kaplamasıyla Elektrikli Araçlarda Menzil Sorununa Çözüm Sunuyor

Mercedes-Benz, elektrikli araçlarda menzil sorununu çözmek için geliştirdiği güneş enerjisi üreten bir boya kaplaması olan “solar coating” teknolojisini tanıttı. Yeni kaplama, geleneksel fotovoltaik panellerden farklı olarak silisyum ve nadir toprak elementleri içermeyen, toksik olmayan bir malzemeye sahip. Boya, araç yüzeyine nanoteknolojik bir işlemle uygulanarak aracın tamamını enerji üreten bir yüzeye dönüştürüyor.

Mercedes, Elektrikli Araçlarında Güneş Enerjisi Üreten Boya Kaplaması Kullanacak

Öncelikle, bu özel kaplamanın sadece 5 mikrometre kalınlığında olduğunu ve enerji dönüşüm oranının %20’ye kadar çıkabildiğini belirtelim. Güneş enerjisinin %94’ünü etkili bir şekilde yakalayan bu teknolojiyle, bir orta boy SUV’nin 11 metrekarelik yüzeyi, yılda 12 bin kilometreye kadar menzil sağlayacak kadar enerji üretebiliyor. Bu değerler, Stuttgart’taki üretim tesislerinde yapılan güneş ışığı simülasyonlarında ölçüldü.

Solar boya kaplaması sadece 50 gram/m² ağırlığında, yani aracın performansını etkilemeden enerji üretmesini sağlıyor. Ayrıca, bu malzeme tamamen geri dönüştürülebilir bir yapıda. Mercedes, bu kaplamanın yanı sıra başka yenilikler de sunmayı planlıyor. İşte önümüzdeki dönemde görme ihtimalimiz olan yenilikler:

Araçta boya derdine son! BMW, E Ink teknolojisi için tarih verdi!

BMW, araçlarının dış görünümünü kişiselleştiren ve kolayca renk değiştirebilen E Ink teknolojisi için tarih verdi. Seri üretime geçiyor.

  • Artırılmış gerçeklik gözlükleri ile sürüş deneyimini geliştirme,
  • Vegan iç mekan malzemeleri ve geri dönüştürülmüş plastik kullanımı,
  • Daha dayanıklı bataryalar ve fren sistemleriyle uzun ömürlü araçlar.

Mercedes-Benz’in bu yeniliği, elektrikli araçlarda menzil ve şarj istasyonu bağımlılığı sorunlarına çözüm olabilir mi? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

Related Posts

Geri dönüşümün geleceği! Hannover’de devrim oluşturacak konut

Recycling HouseHannover’in Kronsberg bölgesinde, sürdürülebilir mimarinin sınırlarını zorlayan bir proje hayat buldu: Cityförster mimarlık ofisi tarafından tasarlanan “Recycling House”. Geri dönüşüm odaklı bu deneysel konut, inşaat sektöründe kaynak …

YouTube’dan para kazananlara soğuk duş: 15 Temmuz’da büyük son başlıyor…

YouTube’dan para kazanan içerik üreticileri için kritik tarih belli oldu. Video devi, 15 Temmuz’dan itibaren yürürlüğe girecek yeni politikasıyla, orijinal olmayan ve tekrar eden videolarla gelir elde eden kanallara dur diyecek.

Otomotiv devi Stellantis’te kriz: Üretim tesisleri kapanabilir

Avrupa’nın en büyük otomobil üreticilerinden Stellantis, Avrupa Birliği’nin karbon emisyonlarına yönelik sıkılaştırılmış hedefleri nedeniyle zorlu bir sürecin eşiğinde. Şirketin Avrupa Başkanı Jean-Philippe Imparato, mevcut şartlar altında bu hedeflere ulaşmanın mümkün olmadığını belirterek, Stellantis’in 2,5 milyar euroya kadar para cezası riskiyle karşı karşıya olduğunu dile getirdi.

Engelliler için devrim niteliğinde bir gelişme

Oturduğunuz yerden, klavyeye dahi dokunmadan yazı yazabildiğinizi düşünün. İşte geliştirilen bu robotik el, düşünce gücüyle hareket ettirilebiliyor. Carnegie Mellon Üniversitesi’nden gelen son gelişme engelli bireyler için yeni bir umut ışığı olabilir.

Yapay zeka sayesinde ölen annesiyle buluştu: İlk sarılma ağlattı

Reddit’in kurucusu Alexis Ohanian, yapay zekâ ile yeniden oluşturulan ve kendisini çocukken ölen annesiyle birlikte gösteren bir videoyu sosyal medyada paylaşarak hem duygusal bir etki yarattı hem de büyük bir etik tartışmanın fitilini ateşledi.

Tesla’nın sürücüsüz taksisi Robotaxi hizmete girdi

Tesla, CEO Elon Musk’ın yıllardır vaat ettiği sürücüsüz araç hizmetini nihayet hayata geçirdi. Şirketin 2025 Model Y SUV’leri, Amerika’nın Austin kentinde robotaksi hizmeti vermeye başladı. Böylece Musk’ın yalnızca kameralar ve uçtan uca yapay zekâ ile tam otonom sürüş mümkün iddiası ilk kez gerçek bir saha testiyle karşı karşıya kaldı.