Kış diyetinin 9 püf noktası!

Kış Diyetinin 9 Püf Noktası

İSTANBUL (İGFA) – Acıbadem Taksim Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Sevihan Akbulut Azal, kış mevsiminde vücudumuzun daha fazla enerjiye ihtiyaç duyduğunu ve bu nedenle daha fazla yemeye eğilim gösterdiğimizi belirtiyor. Kış diyetindeki başarınız için beslenme alışkanlıklarınızı değiştirme ve dengeli bir şekilde beslenme önemli.

Beslenme Alışkanlıklarınızı Kalıcı Şekilde Değiştirin!

Sadece kısa süreli diyet programları yerine beslenme alışkanlıklarınızı kalıcı olarak değiştirmeniz önemlidir. Sabırla kilo vermek yerine, sağlıklı beslenmeyi yaşam tarzınız haline getirin.

Çok Hızlı Kilo Verme Riskinden Kaçının

Sevihan Akbulut Azal, hızlı kilo vermenin sağlığa zararlı olabileceğini ve hedeflerinizi aşırıya kaçmadan belirlemeniz gerektiğini vurguluyor. Düşük kalorili şok diyetler yerine sağlıklı ve dengeli beslenmeyi tercih edin.

Bağışıklık Sisteminizi Güçlü Tutun

Kış aylarında bağışıklık sisteminizin güçlü olması için dengeli beslenme önemlidir. Et, tavuk, süt ürünleri, sebzeler, meyveler ve balık gibi besinleri tüketerek sağlıklı kalın.

Karbonhidrat Alımını Kontrol Edin

Karbonhidrat ihtiyacınızı tam tahıllı ekmekler, bulgur, baklagiller ve meyveler gibi sağlıklı kaynaklardan karşılayın. Tatlı ihtiyacınızı uygun miktarlarda ve sağlıklı seçeneklerle karşılayın.

‘Negatif Kalorili Besinler’e Yer Verin

Bazı besinlerin sindirilmesi için vücudunuzun daha fazla kalori harcadığını unutmayın. Elma, portakal, kereviz, ıspanak gibi besinleri sıkça tüketerek metabolizmanızı hızlandırın.

Yeterli Miktarda Su İçin

Günlük su tüketim miktarınızı hesaplayarak sağlıklı kilo verme sürecinize destek olun. Su içmek, metabolizmanızın düzgün çalışmasını sağlar.

Bitki Çayları ve Baharatları Kullanın

Bitki çayları ve baharatlar metabolizmanızı hızlandırarak kilo verme sürecinize destek olabilir. Yeşil çay, zencefil, tarçın gibi içecek ve baharatları tüketmeyi deneyin.

Haftada Üç Gün Egzersiz Yapın

Sağlıklı kilo verme için düzenli egzersiz şarttır. Haftada üç gün yürüyüş yaparak aktif kalın veya evde online egzersiz programlarına katılın.

D Vitamini Takviyesi Alın

Kış aylarında güneşten yeterince D vitamini alamadığınız için destekleyici takviyeler alabilirsiniz. Balık, yumurta, süt gibi besinlerle de D vitamini alımınızı artırabilirsiniz.

Related Posts

Dr. Şen: Akciğer kanseri ölüme neden olan hastalıklar arasında altıncı sırada

Dr. Şen: Akciğer kanseri ölüme neden olan hastalıklar arasında altıncı sırada

“Midesini üşütmüştür, geçer” demeyin! Özellikle 5 yaş altındaki çocuklar için çok riskli

Çocukluk çağında sık karşılaşılan ve halk arasında “mide üşütmesi” olarak bilinen gastroenterit, bir başka deyişle bağırsak enfeksiyonu, çocuk acil servis başvurularında ilk sıralarda yer alıyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Muhammed Sami Tufan, hastalık hakkında önemli bilgiler verdi.

Uzmanlar uyardı: Kene kesinlikle elle çıkartılmamalı

Medipol Acıbadem Bölge Hastanesi’nden Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Hüsrev Diktaş, yaz aylarında artan kene temaslarının ciddi enfeksiyonlara yol açabileceğini belirterek, kene ısırıklarında en yakın sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğini bildirdi.

Dünyada ve Türkiye’de hızla artan tehlike: Obezite

Genel Cerrahi ve Gastroenteroloji Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Cemalettin Aydın, hem Türkiye’de hem de dünyada obezite oranlarının hızla arttığına dikkat çekerek, bu artışın altında yalnızca yanlış beslenme değil, modern yaşamın dayattığı tüketim alışkanlıklarının ve teknolojik bağımlılıkların yattığını söyledi.Prof. Dr. Aydın, obezitenin nedenlerine, yaygınlık oranlarına, tedavi yaklaşımlarına ve cerrahinin rolüne ilişkin önemli bilgiler verdi.

Sağlık Bakanlığı’ndan ‘Annelik Yolculuğu’ uygulaması: Bir hafta sonra devreye girecek uygulamada gebelikten lohusalığa tüm süreçler yer alıyor

Sağlık Bakanlığı, kadın ve çocuk sağlığını merkeze alan ‘Annelik Yolculuğu’ mobil uygulaması geliştirdi. Bir hafta sonra devreye girecek uygulama, gebelikten doğuma, lohusalıktan 0-2 yaş bebek gelişimine kadar olan tüm süreci ele alarak, kadınların ve ailelerin sağlık hizmetlerine etkin ve güvenli biçimde erişimini dijital ortamda mümkün kılıyor.

“Zona aşısı, kalp krizi ve felç riskini azaltmada etkili olabilir”

“Zona aşısı, kalp krizi ve felç riskini azaltmada etkili olabilir”