Girişimci kadınlar, ‘Dijitalde Hayat Kolay’ projesi ile işlerini geleceğe taşıyor

“`html

Türk Telekom, Kadın Girişimcileri Desteklemek İçin ‘Dijitalde Hayat Kolay’ Projesini Yeniliyor

Türk Telekom, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Habitat Derneği iş birliğiyle yürütülen ‘Dijitalde Hayat Kolay’ projesi, kadınların iş gücüne katılımını artırmak ve ekonomik etkinliklerini desteklemek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Projenin 2025 hedefleri doğrultusunda 15 bin girişimci kadına ulaşılması planlanırken, katılımcılara mentörlük ve hibe desteği de sağlanacak.

Türk Telekom, teknoloji alanındaki yeteneklerini sosyal fayda sağlamak için kullanmaya devam ediyor. Sürdürülebilir ekonomik büyüme ve toplumsal kalkınmayı destekleyen Türk Telekom, ‘Dijitalde Hayat Kolay’ projesi ile kadınların dijital yeterliliklerini artırarak, onların ekonomik ve sosyal ortamlarda daha aktif rol almasını amaçlıyor. 2019 yılında başlatılan bu proje, şimdiye kadar on binlerce kadın girişimciye destek sunarak işlerini büyütme fırsatları sağlamış bulunuyor. Projenin yeni döneminde yıl boyunca, 18 yaş ve üstü tüm kadınlar hem yüz yüze hem de çevrimiçi eğitimlere katılabilecekler.

Katılımcılara sunulacak eğitimler arasında dijital pazarlama, dijital finansal okuryazarlık, dijital reklamcılık, dijital içerik üretimi ve sosyal medya fotoğrafçılığı gibi konular bulunuyor. Bunun yanı sıra, katılımcılara yönelik tasarım odaklı düşünme atölyeleri de düzenlenerek, iş fikirlerini geliştirmek, pazar analizi yapmak ve doğru içeriği hedef kitleye ulaştırma konularında destek sağlanacak. Eğitim ve atölyelere katılan kadın girişimcilere, mentörlük ve hibe desteği imkanı sunulacak.

Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, “Türk Telekom olarak, edindiğimiz teknoloji bilgimizi toplumsal faydayı artırmak için kullanıyoruz. ‘Dijitalde Hayat Kolay’ projesi sayesinde kadınların dijital okuryazarlık ve pazarlama becerilerini geliştirerek ekonomik ve sosyal alanlarda daha güçlü bir konumda olmalarına katkı sunuyoruz. 2025 yılına kadar 81 ilde 15 bin kadının projeden faydalanmasını ve onlara dijital dünyayı tanıtmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk, “Kadın girişimciliğinin ülkemizin ekonomik kalkınmasında hayati bir rol oynadığını biliyoruz. TOBB, kadın girişimcilerin yetkinliklerini arttırmak ve işlerini büyütmeleri için durmaksızın çalışmalarına devam ediyor. Dijitalleşmenin girişimciliğin sürdürülebilirliği için kritik bir unsur haline geldiği günümüzde, Türk Telekom’la iş birliğimizin devam etmesinden mutluluk duyuyoruz. ‘Dijitalde Hayat Kolay’ projesi, kadınların dijital becerilerini artırarak, online platformlara geçiş yapmalarına ve ekonomik bağımsızlıklarını güçlendirmelerine yardımcı olmaktadır” dedi.

UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Monica Merino, kadınların ekonomik güçlenmesinin sürdürülebilir kalkınmanın temel taşlarından biri olduğunu vurgulayarak, “Türk Telekom ile ortaklığımız, 2009’dan bu yana dijital uçurumu azaltma vizyonuyla başladı. ‘Dijitalde Hayat Kolay’ projesi, kadın girişimcilere gerekli dijital beceri ve araçları sağlamak için tasarlandı. Bu projeden elde edilen başarılar, kadınlara yapılan yatırımın önemini gözler önüne seriyor. Kapsayıcı bir dijital gelecek için mücadelemizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Habitat Derneği İcra Kurulu Başkanı Bora Caldu, “Dijitalleşmenin gerekliliğinin farkındayız ve bu konuda kadınların dijital yetkinliklerini artırmaya yönelik birçok proje yürütüyoruz. ‘Dijitalde Hayat Kolay’ projemizle, kadın girişimcilerin dijital becerilerini güçlendirerek, işlerini dijital platformlarda geliştirmelerine destek olmayı hedefliyoruz” dedi. Proje kapsamında sunulacak eğitimlerle girişimci kadınların sürdürülebilir bir şekilde büyümelerini sağlayarak, dijitalleşme süreçlerini hızlandırmayı amaçlıyoruz.” – İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

“`

Bu yazı, Türk Telekom’un kadın girişimcileri desteklemek üzere yürüttüğü ‘Dijitalde Hayat Kolay’ projesinin güncel durumunu ve önemini aktarırken, SEO uyumlu bir şekilde anahtar kelimeleri dengeli bir biçimde içeriyor. Okuya dostu ve etkileşimli bir ele alınmak üzere tasarlandı.

Related Posts

Geri dönüşümün geleceği! Hannover’de devrim oluşturacak konut

Recycling HouseHannover’in Kronsberg bölgesinde, sürdürülebilir mimarinin sınırlarını zorlayan bir proje hayat buldu: Cityförster mimarlık ofisi tarafından tasarlanan “Recycling House”. Geri dönüşüm odaklı bu deneysel konut, inşaat sektöründe kaynak …

YouTube’dan para kazananlara soğuk duş: 15 Temmuz’da büyük son başlıyor…

YouTube’dan para kazanan içerik üreticileri için kritik tarih belli oldu. Video devi, 15 Temmuz’dan itibaren yürürlüğe girecek yeni politikasıyla, orijinal olmayan ve tekrar eden videolarla gelir elde eden kanallara dur diyecek.

Otomotiv devi Stellantis’te kriz: Üretim tesisleri kapanabilir

Avrupa’nın en büyük otomobil üreticilerinden Stellantis, Avrupa Birliği’nin karbon emisyonlarına yönelik sıkılaştırılmış hedefleri nedeniyle zorlu bir sürecin eşiğinde. Şirketin Avrupa Başkanı Jean-Philippe Imparato, mevcut şartlar altında bu hedeflere ulaşmanın mümkün olmadığını belirterek, Stellantis’in 2,5 milyar euroya kadar para cezası riskiyle karşı karşıya olduğunu dile getirdi.

Engelliler için devrim niteliğinde bir gelişme

Oturduğunuz yerden, klavyeye dahi dokunmadan yazı yazabildiğinizi düşünün. İşte geliştirilen bu robotik el, düşünce gücüyle hareket ettirilebiliyor. Carnegie Mellon Üniversitesi’nden gelen son gelişme engelli bireyler için yeni bir umut ışığı olabilir.

Yapay zeka sayesinde ölen annesiyle buluştu: İlk sarılma ağlattı

Reddit’in kurucusu Alexis Ohanian, yapay zekâ ile yeniden oluşturulan ve kendisini çocukken ölen annesiyle birlikte gösteren bir videoyu sosyal medyada paylaşarak hem duygusal bir etki yarattı hem de büyük bir etik tartışmanın fitilini ateşledi.

Tesla’nın sürücüsüz taksisi Robotaxi hizmete girdi

Tesla, CEO Elon Musk’ın yıllardır vaat ettiği sürücüsüz araç hizmetini nihayet hayata geçirdi. Şirketin 2025 Model Y SUV’leri, Amerika’nın Austin kentinde robotaksi hizmeti vermeye başladı. Böylece Musk’ın yalnızca kameralar ve uçtan uca yapay zekâ ile tam otonom sürüş mümkün iddiası ilk kez gerçek bir saha testiyle karşı karşıya kaldı.