Bahçesinde baktığı kediden bulaşan bakteri görme kaybına yol açtı

Esenyurt Sakini Emir Kurt, Kediden Bulaşan Bakteri Yüzünden Gözlerinde Görme Kaybı Yaşadı

Esenyurt’ta yaşayan Emir Kurt, geçen kasım ayında evinin bahçesinde baktığı yavru kedi tarafından tırmalandı. Olaydan yaklaşık bir ay sonra sağ gözünde görme kaybı başlayan Kurt, durumu önemsemedi ancak 2 gün sonra sağ gözünde tamamen, sol gözünde kısmi görme kaybı yaşaması üzerine hastaneye başvurdu. İlk gittiği hastanede tanı koyamayan doktorlar, Kurt’u Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk etti. Burada yapılan muayenelerde, Kurt’u tırmalayan kediden Bartonella bakterisi bulaşma şüphesi üzerine test yapıldı. Testlerin pozitif çıkması sonucu ilaçlı tedaviye başlandı.

Yaklaşık 2 aydır devam eden tedavinin sonunda Kurt’un sol gözü normale dönerken, sağ gözündeki yüzde 70’lik görme kaybı devam ediyor. “Sol gözümdeki görme kaybı düzeldi, sağ gözüm yüzde 30 görüyor” diyen Kurt, bahçede beslediği kedinin elini tırmaladığını ve görme kaybının kediden bulaşan bakteri yüzünden olduğunu belirtti.

Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Erdoğan, Bartonella bakterisiyle ilgili uyarılarda bulundu. Bu bakterinin özellikle kedilerden bulaştığını belirten Erdoğan, kedilerin ısırması, tırmalaması veya açık bir yaraya temas etmesi sonucu bulaşabileceğini ifade etti. Temas sonrası temizlik ve doktora başvurmanın önemini vurgulayan Erdoğan, bakterinin erken tanısının ise kalıcı görme kaybını engelleyebileceğine dikkat çekti.

Veteriner takibinde bulunan kedilerin temizliğine de özen gösterilmesi gerektiğini belirten Erdoğan, bakterinin tedavisinin 2 ile 6 ay arasında sürebileceğini ve erken teşhisin hayati önem taşıdığını söyledi. Emir Kurt ise yaşadığı olayı anlatarak, hayvanlarla temas sonrası hastaneye başvurmanın gerekliliğine vurgu yaptı. Kedilerin dışarı çıktıktan sonra temizliklerinin yapılması gerektiğini de ekledi.

Related Posts

Uzman: ‘Astım kadınları daha çok etkiliyor’

stımın herkeste ve her yaşta görülebileceğine dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Didem Özkan, ”Erişkinlerde astım görülme sıklığı yüzde 6-12, çocuklarda yüzde 6-15 oranında değişir. Kız çocuklarında ve kadınlarda daha fazla görülmektedir” dedi.

Bebeklerini sallayan, zıplatan ebeveynler dikkat: Hayati risk taşıyor!

Bebeklerini sallayan, zıplatan ebeveynler dikkat: Hayati risk taşıyor!

D vitamini deponuz boş kalmasın

D vitamini, kas ve kemiklerin dostu olarak bilinse de kalp-damar sisteminden belleğe bağışıklık sisteminden 
kanser riskini azaltmaya kadar vücuda çok yönlü fayda sağladığını vurgulayan İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Osman “D vitamini eksikliği ülkemizde yaygın bir sorun. Dolayısıyla ciddiye alınmalıdır” uyarısında bulundu.

Sebze meyvedeki pestisiti yok eden Japon taktiği! Evdeki 2 malzeme yetiyor

İlkbaharın taptaze çilekleri, parlak renkleri ve iştah açıcı görünümleriyle sofralarımıza gelir. Ancak bu lezzetli meyvede gizlenen pestisitler sağlığımız için bir tehdit oluşturabilir. Bu aşamada, sadece su altında durulayarak yapılan temizlik yetersiz kalabiliyor. İşte Japonların sırrı.

Kanserle mücadelede gizli güç!

Kemoterapi sonrası zihin bulanıklığı, kalp çarpıntısı ya da sinir ucu hasarları yaşayan milyonlarca hasta için umut verici bir gelişme var: Egzersiz. Bilim insanları bu basit alışkanlığın tedavi sürecini nasıl değiştirdiğini açıkladı.

Deprem gecelerinde araçta uyuyanlar dikkat! Hayati tehlike taşıyor

İstanbul’da meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki depremin ardından birçok vatandaş, artçı sarsıntı korkusuyla geceyi dışarıda geçirmeyi tercih etti. Evlerine girmeye çekinen birçok kişi, araçlarında konakladı. Güvenli Sürüş Uzmanı Erhan Arıkan, bu tercih sırasında yapılan hayati bir hataya dikkat çekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir